Träningsglädje TALKS

Om vi inte sover som vi ska kör det snart ihop sig, säger psykologen Johan Edbacken som kan mycket om sömn. Vi pratar om hälsa och sömn i ett podavsnitt som släpptes igår. Vilken pod? Träningsglädje TALKS såklart.

Johan säger att vi står ut med rätt mycket sömnproblem innan vi tar det på allvar - men att det också är helt ofarligt att sova dålig i en eller två nätter. Det händer en massa grejer i kroppen - framförallt i hjärnan - när vi sover. Aktiviteten i hjärnan förändras och det rensas ut slaggprodukter och minnen konsolideras när vi sover. Om man inte sover märker man direkt skillnad redan dagen efter. Efter några sömnlösa nätter fungerar vi riktigt dåligt - trots det vet vi egentligen väldigt lite om varför vi egentligen sover.

Jag har funderat en hel del på sömn och ställer ett gäng frågor till Johan - som kommer med intressanta svar. Sömn är så grundläggande viktigt att vi alla borde veta mer om det - och hur vi kan ta hand om vår sömn på ett bra sätt.

Känner du igen Johans röst förresten? Har du hämtat hem Sömnappen så vet du vad jag menar...

Mind Apps är sponsor till den här podden – de har tagit fram Mindfulness Appen som har 900 000 användare världen över. Jag har haft appen i min telefon i evigheter men har lagt lite extra fokus på just meditation i november.

Företaget bakom Mindfulness Appen har också tagit fram Sömnappen som jag också använder mycket - det är här som Johan kommer in. Han har varit med och fyllt appen med expertis - och lånat ut sin röst.

En av fyra har svårt att sova och en av tio har en sömnstörning - appen kan vara en hjälp att sova. Här finns information om sömn, uppbackad av forskning, och kan vara ett verktyg för att somna.

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

Direct download: pod_smn_-_2015-11-24_23.43.m4a
Category:general -- posted at: 2:51pm PST

I det här avsnittet; "det avslöjande avsnittet", svarar jag på alla era frågor och pratar om genlotteriet, om drömmarna som aldrig blev av, om att vara stark, dyra hotell, träningspoddarna jag inte klarar av och äventyret jag inte skulle banga för!

Träningsglädje TALKS är dels en pod om träning men också en pod om hälsa. Det jag pratar om är ofta livet i olika aspekter, och frågorna jag fick handlade om lite allt möjligt - stort som smått, högt som lågt. Vad tycker ni om den?

Mind Apps är sponsor till min pod - de har tagit fram Mindfulness Appen som har 900 000 användare världen över och jag är en av dem. Jag har använt appen varje dag hittills i november och det är så skönt! Jag älskar känslan av att vara närvarande - något som Mindfulness Appen tillför till mitt liv!

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter - eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

Direct download: frgepodden_2015_-_2015-11-10_21.01.m4a
Category:general -- posted at: 12:07pm PST

1